Diét buckwheat pikeun ngirangan beurat badan: ménu pikeun tiap-tiap 7 dinten

Kanggo ngirangan beurat badan, teu aya deui diet anu langkung lembut sareng épéktip tibatan soba. Mangrupikeun cara anu gancang sareng gampang pikeun ngaleungitkeun obesitas. Éta ngabantosan pikeun ngabenerkeun bentuk awak dina sagala umur, bahkan ku metabolisme anu laun. Bahan utama ménu diet nyaéta bubur soba. Éta digabungkeun sareng sagala rupa produk, langkung saé diét.

Bahan utama ménu diet nyaéta bubur soba

Hasil tinggi tina diet soba ditangtukeun ku sipat mangpaat séréal, ogé menu anu kapilih, anu henteu ngandung karbohidrat gancang. Kalayan diét ieu, organ nampi sadayana anu diperyogikeun pikeun ngeusian énergi, tapi prosés ngarobih lipid kompléks anu disimpen dina pingping, imbit, bagian handap, sareng pingping dimimitian.

Penarikan cairan anu kaleuleuwihan, anu janten sabab pikeun cellulite sareng edema, ogé dimimitian. Buckwheat beunghar nutrisi, sampurna nyugemakeun lapar, janten awak henteu karasa setrés sareng henteu mimiti ngumpulkeun kalori "dina cadangan". Hasilna, suasana haté, penampilanna ningkat, jaringan diberesihan tina racun sareng racun, pencernaan dinormalisasi, sareng réfléksi dina eunteung henteu deui ngenalkeun setrés, tapi pikaresepeun.

Mangpaat buckwheat

Aya seueur jinis diét soba. Ieu tiasa janten mono-diet sederhana atanapi kombinasi diet kompléks. Buckwheat mangrupikeun pamimpin diantara séréal séhat sanés, sabab ngandung vitamin sareng sanyawa mineral anu paling mangpaat. Éta nyumbang kana normalisasi prosés metabolisme sareng leungitna beurat gancang bahkan dina tahap anu paling parah tina obesitas.

Grock buckwheat ngandung unsur anu manpaat:

  • oxalic and citric acid stabilize all metabolic prosés;
  • vitamin, mineral diperyogikeun pikeun fungsi normal organ;
  • serat alami sacara kualitatif ngabersihkeun saluran peujit;
  • asam amino sareng asam lemak omega dina tingkat sélulér nyegerkeun awak sareng nguatkeun jantung;
  • protéin dumasar-tutuwuhan penting pisan pikeun serat otot sareng tanaga;
  • sacakarida alami sareng jaringan jenuh pati, masihan raos lengkep salami lami, sareng mastikeun tumuhna sél séhat.

Bubur soba rebus pisan ngandung gisi, tapi éta henteu ngahalangan pikeun ngabantosan anjeun ngirangan beurat. Pikeun waktos anu lami, karbohidrat laun tina séréal direcah dina saluran pencernaan, nyayogikeun jumlah glukosa anu cekap. Mangrupikeun gaganti anu hadé pikeun tuangeun anu amis sareng aci.

Serat kompléks tina soba, antukna, meta dina burih sareng peujit sapertos bolu, ngaleungitkeun racun sareng puing tuang tuang.

Dasar tina pola gandum buckwheat

Séréal beunghar karbohidrat kompleks sareng serat henteu nyababkeun lapar akut.

Dasar tina pola gandum

Éta jenuh jalma anu ngagaduhan kualitas luhur, pikeun waktos anu lami, tapi pikeun ngirangan beurat awak sapertos kitu, anjeun kedah nuturkeun aturan anu tangtu:

  1. langkung saé ngejat soba ku cai ngagolak, sareng henteu lami di masak, disimpen dina tempat anu haneut dugi énjing sareng dikonsumsi kanggo sarapan, langkung merenah nganggo térmos khusus kanggo tuang;
  2. langkung saé henteu asin séréal nalika masak sareng henteu nambihan gajih, margarin atanapi mentega, cekap pikeun ningkatkeun rasa piring kalayan bantosan hérbal;
  3. nginum jumlah cai polos anu cekap, éta parantos dimurnikeun dina saringan, jilidna sahenteuna 2-2, 5 liter unggal dinten;
  4. sateuacan bobo teu disarankeun tuang;
  5. Pikeun ngaleungitkeun lapar akut, anjeun tiasa tuang sababaraha kacang, buah garing, ramuan, nginum sagelas kefir.

Ahli gizi nyarankeun kaluar tina diet soba laun, laun nambihan tuangeun kalori rendah. Anu utami nyaéta henteu kedah uih deui ka junk food, fast food sareng henteu tuangeun sonten. Diét dumasar kana soba lumangsung ti 3 dinten ka saminggu.

Sababaraha urang milih ngan ukur saum dinten dina buckwheat pindang sareng nyéépkeun saminggu sakali pikeun detoksifikasi.

Kontra tina buckwheat mono-diet

Diét séréal pindang ketat ngagaduhan kalemahan. Pikeun seueur jalma, larangan ménu ketat henteu cocog. Dihaturkeun ngan ukur tuang soba rebus tanpa uyah, nginum green tea atanapi hideung henteu manis.

Hasilna, awak henteu nampi zat penting, kalayan diét anu panjang, gangguan dina fungsi kelenjar éndokrin dimimitian. Langkung saé henteu kedah linggih dina diet soba salami langkung ti 2 minggu. Teras, prosés héd kaleuleuwihan gajih ngan saukur lirén.

Vitamin sareng mineral sanésna diperyogikeun pikeun fungsi anu saé, disamping anu dikandung dina séréal. Upami anjeun henteu nginum obat sareng eusina, kakurangan vitamin sareng anémia tiasa kajantenan, anu nunjukkeun dirina dina bentuk pusing, kalemahan, migren.

Sababaraha jalma anu dina mono-diet ngagaduhan kaayaan kaséhatan anu parah, depresi dimimitian, panyakit kronis atanapi gangguan psiko-émosional beuki parah.

Kauntungannana kaleungitan beurat dina soba

Patuh kana sagala aturan, diet soba ngabantosan pikeun ngirangan beurat, ningkatkeun kasihatan, ningkatkeun kakuatan imun, ngahudangkeun awak sareng ningkatkeun data éksternal. Dibandingkeun sareng metode nutrisi diét anu sanés, diet soba:

  • ngaluarkeun pembengkakan;
  • ngeureunkeun gangguan pencernaan sareng nyeri haté;
  • ningkatkeun padamelan sistem kardiovaskular;
  • ngajaga ngalawan virus;
  • normalisasi tekanan getih;
  • ningkatkeun sirkulasi getih dina jaringan;
  • ngabersihkeun ati tina racun sareng racun;
  • ngabantosan ngarecah lemak langkung gancang;
  • ngaleungitkeun produk runtah sareng koléstérol bahaya.
Kauntungannana kaleungitan beurat dina soba

Saatos saminggu atanapi dua dina soba pindang, kaayaan dermis sareng rambut ningkat, sareng wanda na ningkat. Bubur sorangan gampang sareng gancang nyiapkeun, murah, dijual di supermarket naon waé atanapi di pasar anu pang caketna.

Tanpa aktipitas fisik, éta ngamungkinkeun anjeun kaleungitan beurat dugi ka 5 kg per minggu. Cara ngirangan beurat sapertos idéal pikeun penganut vegetarian.

Naon anu kedah dicabut tina ménu

Penting pikeun sacara lengkep ngaluarkeun tipung, asin sareng tuangeun anu amis tina tuang nalika tuang soba. Ieu henteu hartosna anjeun bakal kedah kalaparan pisan. Buckwheat lumayan nyugemakeun, sareng upami anjeun nambihan sayuran anu diasakan atanapi bahan sanésna, awak moal ngalaman setrés.

Entong tuang inuman anu amis sareng berkarbonasi, tuangeun anu raoseun, ogé pasta, roti bodas, jinis sayuran sareng buah amis - cau, anggur, melon.

Produk mana anu diijinkeun

Sangkan leuwih gampang ditolerir dina diet soba, anjeun tiasa manjangan diri ku katuangan ieu:

  1. kefir langsing;
  2. masih cai polos;
  3. green tea unsweetened;
  4. sadaya jinis apel;
  5. yoghurt low-fat homemade.

Salami diét, langkung saé nyandak suplemén vitamin sareng mineral dina raraga ngaleutikan cilaka tina jinis anu sami tina pola makan anu henteu hadé.

Anu inuman anu cocog

Ahli nyarankeun nginum cai bersih, polos nalika diét. Sami manglaku ka buckwheat mono-diet sareng variétasna. Inuman anu sanésna nyaéta kopi tanpa gula, kopi héjo atanapi hideung anu henteu manis, jus seger. Dilarang pikeun nambihan madu atanapi gula, inuman jus tina kantong.

Sakumaha buckwheat tiasa didahar per dinten

Diét soba ringan kalayan bahan tambahan nyayogikeun pikeun konsumsi 150-250 gram bubur teu asak per dinten. Ieu cekap pikeun sapoé pikeun lengkep wareg lapar. Volume ieu paling dibagi kana 3-4 porsi. Yoghurt condong atanapi kefir cocog salaku snack soré atanapi snack.

Diét soba héjo

Entong asin uyah nalika asak. Rupa-rupa rempah buatan, saos, penstabil rasa ogé dilarang. Upami anjeun henteu resep pisan bubur seger, tambahkeun ramuan garing atanapi seger, sakedik bawang bodas kana éta.

Kumaha cara masak buckwheat diet sareng leres

Cara anu leres masak buckwheat mangrupikeun konci pikeun épéktipitas diét. Mangpaatna pikeun henteu masak séréal pikeun waktos anu lami, sabab kaseueuran nutrisi, mineral sareng sanyawa vitamin leungit. Alur dikumbah sateuacanna sareng dituang ku cai ngagolak.

Piringna ditutupan ketat ku tutup, dibungkus simbut teras dipasrahkeun ka sapeupeuting. Dahar bubur énjing. Anjeun ogé tiasa nganggo térmos tuangeun khusus.

Menu diet Buckwheat salami saminggu

Sistem leungitna beurat ieu ngabantosan anjeun ngaleungitkeun 5-6 kg kaleuwihan gajih:

Dinten kahiji: sup sareng kaldu sayuran tanpa kentang, endog hayam pindang, soba, wortel sareng salad kol, vinaigrette. Salad diidinan dibumbui ku serelek jeruk nipis atanapi minyak zaitun.

Dinten kadua: kiju pondok pondok-gajih (100-150 g), soba, sayuran rebus, kol sareng kangkung sareng tomat seger.

Poé katilu: waluh dipanggang, soba, sapasang cengkéh prune, borscht beureum langsing.

Poé kaopat: apel dipanggang, soba, sayuran, asparagus pindang, isi hayam pindang.

Poé ka lima: soba tanpa uyah, campuran buah jeruk, kiwi sareng nanas, sapotong lauk pindang pindang, piring kaldu lauk, salad brokoli.

Dinten kagenep: sup langsing dina kaldu hayam tanpa pasta sareng kentang, endog pindang, soba, bonténg seger, kacang pindang, kefir langsing.

Dinten katujuh: jus anu énggal diperes tina pilihan anjeun, diincer ku cai biasa, soba.

Ménu tujuh dinten henteu kalebet cemilan nanaon. Latihan fisik bakal ngabantosan ningkatkeun pembakaran gajih, tapi henteu pati lami, sabab awak parantos lemah.

Kumaha ngalelepkeun kalaparan

Buckwheat mangrupikeun produk anu saé, tapi henteu salawasna éta lengkep tiasa ngalelepkeun rasa lapar, utamina upami éta mono-diet ketat. Dina kaayaan sapertos kitu, ahli nutrisi nyarankeun gaduh camilan sareng tuangeun ringan, contona, pilihan klasik nyaéta gelas kefir gajih rendah. Yogurt alami, apel, sapotong kéju rendah gajih, sapasang potongan aprikot garing atanapi prun cocog. Anjeun teu tiasa ngalakukeun nanaon ku tipung sareng gula.

Diet Gandum Héjo

Jinis buckwheat khusus - sareng kernel héjo. Mangpaat pisan sareng beunghar zat penting anu nyumbang kana leungitna beurat. Kernel buckwheat tina jenis ieu henteu diubaran ku panas, janten langkung épéktip pikeun ngirangan beurat awak. Gandum héjo ogé beunghar ku karbohidrat anu laun, serat, anu ngadukung kasihatan sareng detoksifikasi awak.

Sabaraha soba anjeun tiasa tuang per dinten

Buckwheat, béda sareng coklat poék klasik, henteu dikukus atanapi dikulub, tapi digiling janten bubuk sareng dikonsumsi atah. Éta dimungkinkeun pikeun berkecambah di bumi. Pucuk kahiji kedah némbongan, teras produkna siap dianggo. Buckwheat héjo bertunas ditambahkeun kana salad campuran sayur, kefir. Sababaraha pucuk dicandak dina beuteung kosong.

Diet soba beberesih (vitamin)

Ieu téhnik detoks anu hadé anu ngamungkinkeun anjeun ngaleungitkeun zat anu ngabahayakeun ngan dina hiji kursus. Gandum dina menu ieu digabungkeun sareng prun, cranberry, kiwi seger, nanas, apel, jeruk sareng buah-buahan sanés anu beunghar ku vitamin sareng antioksidan. Leres-leres tiasa kalebetkeun pinus atanapi kenari dina tuangeun. Buckwheat dikukus dina termos sareng didahar 4 séndok 3-4 kali sapoé.

Diet soba dua minggu ngalawan sélulér

Kulit selulit dibentuk henteu ngan ukur awéwé obese, tapi ogé dina anu langsing. Hésé pisan pikeun ngaleungitkeun potholes sareng flabbiness, tapi anjeun tiasa nganggo buckwheat. Diét anti-sélulér dina soba nyayogikeun panolakan lengkep katuangan anu ngabahayakeun, lemak sareng karbohidrat tinggi.

Salaku tambahan kana bubur, anjeun kedah tuang sayuran seger, buah henteu manis, sareng nginum teas hérbal tanpa gula. Cocog pikeun snack nyaéta kacang, siki (siki waluh), produk susu. Salad sareng piring sanésna dibumbuan sanés ku uyah, tapi nganggo minyak zaitun atanapi jeruk nipis. Buckwheat pikeun diet sapertos kitu dikukus ku cai ngagolak. Ménu na kaasup susu hayam pindang, sayuran atah sareng potongan buah.

Buckwheat plus kécap

Ieu mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun anu henteu resep katuangan hambar. Kécap sanés ngan ukur sajenis aditif, tapi ogé ngabantuan ngabakar lipid. Bahan tambahanna kedah kualitas luhur ku malt, kacang, cai sareng uyah. Aditif sanés ngabahayakeun awak.

Gandum ogé dikukus, sapertos dina pilihan diét anu sanés. Sambelna henteu langsung ditambih, tapi langsung dituang kana piring. Tarif sapopoéna nyaéta 1 séndok. Cai polos, infus hérbal, kefir langsing, green tea ditambah kana jatah minum. Snack dina diet yogurt.

Diét buckwheat sareng madu alami

Diét kalayan soba sareng madu amis nunjukkeun hasil anu nyata. Éta dirarancang pikeun saminggu sareng ngabantosan kanggo ngirangan beurat 6-7 kg. Bubur buckwheat tradisional dikukus. Salaku tambahan, tambahkeun cai polos sareng madu anu saé tina apiary.

Diét buckwheat sareng madu alami

Éta diinum dina beuteung kosong, diincer dina sagelas cai polos. Cai amis sareng madu ogé dianggo kanggo tuang siang sareng sateuacan bobo.

Diet Buah Gula Gula

Ieu mangrupikeun sistem anu ngirangan beurat anu séhat sareng ngeunah anu ningkatkeun haté, nyéhatkeun awak ku vitamin sareng mineral anu berguna. Jalma moal nyangka yén beuratna bakal turun seukeut, tapi awak henteu ngalaman setrés parah. Buah didahar salaku camilan atanapi ditambihan dina sakumpulan kana bubur.

Jumlah per dinten - henteu langkung ti 2 buah. Langkung saé henteu didahar sateuacan sateuacan bobo. Buahna didahar sadayana, potong alit sareng ditambihkeun kana yoghurt atanapi kefir. Sababaraha Panggang aranjeunna dina oven; jeruk bali sareng apel ngagaduhan rasa anu khusus.

Diet Gandum sareng Buah Kering

Buah garing mangrupikeun sumber penting tina glukosa sareng vitamin. Kombinasi sareng buckwheat dikukus, aranjeunna ngamungkinkeun anjeun ngarecah lipid sareng ngaluyukeun inohong anjeun ka langkung saé, tanpa ngaraos teu raoseun sareng lapar parna.

Buah garing ditambah kana bubur soba. Salami saminggu dina tuangeun sapertos kitu, aranjeunna turunna dugi ka 4-5 kg. Tanggal, buah ara, prun, aprikot garing didahar dina bagian alit sareng misah, salaku camilan. Tangtosna, diet dina hiji soba nunjukkeun hasil anu pangsaéna, sareng ku buah garing prosedur na langkung pikaresepeun sareng henteu ngabalukarkeun setrés.

Gandum sareng sayuran pikeun ngirangan beurat badan

Sayuran sareng soba rebus silih ganti, nyaéta sayuran, dituturkeun ku soba. Sareng ieu tiasa dilakukeun salami sababaraha minggu. Dina waktos anu sasarengan, serangan lapar parah henteu nyiksa. Tambahkeun ka salad sareng sayuran sareng bumbu seger. Aranjeunna nginum cai polos, infus herbal, dekok rosehip, dekok buah. Sayuran dianggo pindang atanapi seger.

Salaku conto, salad héjo, bit parut, campuran sayuran, kol atanapi salad wortel. Éta dilayanan tanpa ganti baju atanapi ditaburan minyak zaitun.

Diét curd-buckwheat

Diét pondok kéju mangrupikeun tambahan anu saé pikeun diet buckwheat klasik. Éta ngabantosan pikeun ngajaga perasaan kenyang pikeun waktos anu lami sareng ngimbangan kurangna kalsium sareng nutrisi anu sanés.

Produk susu anu difermentasi ieu henteu ngandung lemak bahaya sareng pengawet. Gandum dikukus sapeupeuting. Bagéan kéju pondok pondok-gajih dibagi kana sababaraha resepsi.

Diet sareng soba sareng kefir

Ieu mangrupikeun pilihan leungitna beurat gancang anu pikaresep. Inuman susu ferméntasi anu dipikaterang ku sadayana kasohor ku ahli nutrisi. Éta ngabantosan pikeun ngatasi kaleuwihan gajih, nganormalkeun saluran pencernaan, ningkatkeun kaayaan dermis sareng masihan kakuatan.

Diet sareng soba sareng kefir

Bouquet of kefir sareng buckwheat langkung saé pikeun ngabersihkeun sareng kaleungitan beurat, nyageurkeun sareng nyegah panyakit. Buckwheat diseduh nyalira dina cai anu ngagolak, sareng kefir diinum nyalira. Sababaraha tuang sareng keukeuh soba dina kefir nyalira sareng tuang siang siang.

Diwu Héjo Téh Héjo

tandem ieu gunana pisan pikeun kaséhatan sareng ngabentuk awak dina waktu anu singget. Taat kana diet sapertos kitu 3-5 dinten. Langkung saé nyiapkeun inuman anu kuat, langkung saé tina daun téh anu kualitas, sareng sanés kantung téh.

Tambahkeun serelek madu atanapi jahé taneuh upami hoyong. Méni diidinan dirobihkeun sareng dada hayam pindang, sayuran diiris, lauk dipanggang langsing.

Kumaha carana kaluar tina diet buckwheat anu leres

Ieu mangrupikeun titik anu penting pisan nalika kaleungitan beurat. Pon tambahan gancang balik upami anjeun nampi ménu anu lami nganggo gulungan, roti bodas sareng tuangeun anu raoseun. Pikeun nyegah ngarecahna sareng nambihan beurat awak, perlu sacara bertahap ningkatkeun kandungan kalori tuangeun, bari ningkatkeun aktivitas fisik.

hiking di luar, bersepeda, kolam renang sareng gim seueur manpaat. Disarankeun ulah seueur tuang sateuacan bobo, henteu kedah lebet manisan, tipung sareng daging asep dina ménu.

Contraindications pikeun mimiti diet buckwheat

Buckwheat mono-diet henteu ditampilkeun upami anjeun ngagaduhan panyakit ieu:

  • peradangan dina rongga beuteung;
  • gangguan ginjal sareng ati;
  • jaman climacteric;
  • patologis kardiovaskular;
  • gangguan gastrointestinal;
  • bénten jinis diabetes.

Henteu disarankeun pikeun taat kana menu diet pikeun awéwé anu nyusuan sareng hamil. Aranjeunna ngagunakeun diet kalayan ati-ati pisan upami aya ningkat kaasaman lambung, tingkat hémoglobin anu handap.